Helmplicht dooddoener voor de elektrische fiets?

In de toekomst wordt er mogelijkerwijs een helmplicht ingevoerd. Voor veel e-bikebezitters is dit blijkbaar een reden om hun e-bike in de verkoop te zetten, mocht het zover komen. Uit onderzoek van Radar is gebleken dat een groot deel van de fietsers niet warmloopt voor een eventuele helmplicht.

Wat is de helmplicht?

Onze grote broer Atlas Fietsen schreef eerder al artikel over de helmplicht en waarom het zo verstandig is om een helm te dragen in het verkeer. Het aantal verkeersslachtoffers moet omlaag en fietsers zijn nu eenmaal een kwetsbare doelgroep. Ruim 2200 mensen waren onderdeel van de onderzoeksgroep en dit is wat de uitkomst was.

E-bike houden of verkopen?

Zo’n 45% van de elektrische fietsers houdt de e-bike in gebruik, ongeacht een helmplicht. Dit is een grote groep, die vaak vrijwillig al een helm draagt. Zo’n 8% van de ondervraagden zou geen elektrische fiets kopen, mocht de helmplicht er komen.

Maar wat nog een meest verrassend is: 1 op de 10 zou zelfs de e-bike verkopen als de helmplicht wordt ingevoerd. Iemand zegt: “Ik zou het wel heel erg vervelend vinden om nu een helm te moeten dragen. Ik heb al vijftien jaar een elektrische fiets en nooit gevaarlijk gefietst. Bovendien fiets ik enkel nog korte afstanden in een verkeersveilige buurt.”

Wil jij profiteren van de mensen die hun e-bike van de hand doen? Check nu ons aanbod!

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *